Vackra Dalarna

green hotelMin familj har alltid semestrat i Sverige, med undantag för någon resa till Danmark och Norge. Det var visserligen inte riktigt lika vanligt att man åkte utomlands på solsemestrar när jag var liten som det är idag, men det var ändå många som gjorde det. Vi åkte istället till olika plaster i Sverige, och bodde på vandrarhem. Utlandsresor och hotell hade vi inte ekonomin till, men det var liksom aldrig något som vi reflekterade över. Det var så roligt att åka på semester, och med tanke på hur stora variationer vårt vackra land kan bjuda på så var ingen semester den andra lik.

Nu när jag själv är vuxen och vi inte åker på gemensamma semestrar längre (alla har ju olika liv på sitt håll) så har jag ändå fortsatt att semestra i Sverige. Utlandet har liksom aldrig lockat mig något speciellt. Jag tycker inte om när det är för varmt, så det svenska vädret passar mig bra. Jag har visserligen varit i Spanien och i England, och jag skulle gärna åka till Island, men jag är inte den som längtar till ett annat land när semestern kommer. Istället uppskattar jag att få upptäcka olika hörn av Sverige, för det finns så otroligt mycket att se och göra här.

Den här semestern spenderades i Dalarna. Jag åkte med en kompis och vi bodde på Green Hotel (www.greenhotel.se) som ligger i Tällberg. Därifrån åkte vi ut på små dagsturer till Rättvik, Falun, Borlänge, Leksand och Mora. Dalarna är verkligen vackert och det finns en massa bra museer där. Ett besök i Falu Koppargruva blev väldigt uppskattat där vi fick lära oss mer om hur arbetet i gruvan gick till och om en man som blev fast i en gruvgång och hittades efter 40 år helt intakt eftersom mineralerna i gruvan hade bevarat kroppen. Väldigt spännande och rekommenderas varmt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *