Soligt väder betyder fullt upp på jobbet

De senaste dagarna har vi haft väldigt fint väder, och sol och värme betyder att det är mycket att göra på jobbet. Folk vallfärdar till caféer för att få en svalkande glass eller en läskande läsk, och det verkar som att man kan fika precis hur mycket och hur länge som helst. Uteserveringen är översvämmad av människor på sådana här fina dagar, och för oss som jobbar blir det hektiskt.

Det är mycket som ska hinnas med. Kaffe ska bryggas, kakor ska packas upp eller bakas, grädde ska vispas, jordgubbar ska sköljas, glass ska fyllas på, dricka ska kylas, disk ska plockas och diskas och sedan bara fortsätter det runt och runt i all oändlighet. Ungefär så känns det i alla fall! Men det är roligt också. Jag trivs verkligen bra på mitt jobb även om man vissa dagar önskar att det kunde komma en regnskur så att man i alla fall fick en nystart på uteserveringen och hann få undan lite innan nya gäster anländer.

Man får passa på att verkligen njuta under de raster man får. Då kan man sätta sig ute i solen med en kall läsk och bara slappna av. Läsk får vi ta gratis på jobbet (aj aj för tänderna). Jag försöker dock att mest ta mineralvatten. Dels för att jag inte ska få hål i tänderna och dels för att läsk inte är så bra om man behöver fylla på med vätska. Vatten är mycket bättre. Ibland hinner man knappt ta några raster, och då är man bra trött i fötterna när man kommer hem från jobbet. Men roligt har vi i alla fall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *