Pumpkin pie

I halloween-tider serverar vi förstås pumpapaj på caféet. Därför vill jag nu dela med mig av ett recept på klassisk amerikansk pumpkin pie!

Amerikansk pumpapaj, 10 bitar

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st äggula

Fyllning

  • 4 dl grovhackade pumpor
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde

Tillagning

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.

Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.

Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.

pumpa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *