Om bloggen

Mitt namn är Johanna och det är jag som skriver här på bloggen. Mitt största intresse är musik och det är just det som den här bloggen handlar om. För mig är musik allt – jag skulle inte kunna leva utan det! Jag lyssnar på musik, jag spelar musik, jag sjunger musik och jag skriver musik. Anledningen till att jag har valt att döpa den här bloggen till det fantasifulla namnet Musikmarknaden är för att den också till viss del fungerar som en plats där jag köper och säljer instrument. Jag spelar många instrument, från blockflöjt till gitarr, och jag är alltid på jakt efter nya.

Så bloggen handlar alltså om musik i olika former, men den handlar också en del om mig själv och min vardag. Med tanke på att väldigt mycket av mitt liv består av musik så kanske det låter som att jag inte har tid för annat, men musiken följer med mig i alla delar av mitt liv oavsett om det är på träningen, på stan eller på jobbet. Det betyder inte att jag alltid lyssnar på musik, men på ett eller annat sätt kommer jag nästan alltid på mig själv med att tänka på musik. Det kan vara allt från en textrad till en ny låt som dyker upp i huvudet till drömmar om att lära sig ett nytt instrument.

Jag inser att jag låter lite fanatisk, men det är jag också och jag är stolt över det! Jag är musik och musik är jag. Utan musik är jag inte, så enkelt är det bara. Jag har spelat och sjungit hela mitt liv, och jag hoppas att jag kommer att göra det så länge jag lever. Det första instrumentet jag lärde mig att spela var fiol, och sedan dess har det bara rullat på med piano, gitarr, nyckelharpa, tvärflöjt, saxofon, blockflöjt, trummor och en rad andra instrument. Vissa instrument är jag självlärd på och andra har jag lärt mig via kurser. Jag har också sjungit i diverse körer och musikklasser sedan jag var liten.

Här på bloggen skriver jag om olika artister och låtar som jag tycker om, nyheter från musikvärlden, konserter, festivaler, instrument, min vardag och mycket mer!

Just another Sites site