Nätet löser ofta mina problem

Jag vet inte riktigt varför jag håller på med att gå ut och shoppa numera. Det som finns tillgängligt i affärer på stan är inte alls i paritet med det som finns tillgängligt på nätet. Det känns rent av onödigt och lite som att bli rånad när man ska gå och shoppa och få betala nästan dubbelt så mycket för en produkt som man ändå inte tycker allra mest om. Jag förstår att det har blivit svårare för butiker att överleva, för om man ser till vad butiker på nätet konkurrerar med så är det naturligt. Där finns det ett större utbud och oftast billigare priser, och då talar ju rimligheten för sig själv. Man väljer näthandeln.

Det är speciellt så när det gäller smink för mig. Jag handlar mitt smink enbart på Fina Mig, helt enkelt för att det är den nätbutiken som har det absolut bästa utbudet, och de bästa priserna på det. Ofta får man rabatterade priser, och är man en trogen kund så får man ibland riktigt fina erbjudanden. Dessutom så finns det andra erbjudanden ständigt, som alla kan ta del av. Om man handlar för typ 800 kronor får man tio procents rabatt, och det får man ju definitivt inte om man går till en butik i en galleria. Dessutom får man mer för de pengarna.

Det må vara så att världen mer och mer kommer att se ut så här, att det är butikerna på nätet som verkligen är dödsstöten för det som är butiker fysiskt. Nätbutiker behöver inte heller stå med hyreskostnader för lokaler, vilket kan vara väldigt mycket ibland. Men de fyller en funktion, och det är att de uppmanar till ett liv i staden, för om alla skulle sitta hemma och beställa så skulle de flesta städer vara döda. Så för den sociala samhörigheten i våra svenska städer så behövs de fysiska butikerna, men de har en jobbig tid framför sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *