Många fula garageportar

I Sverige finns det väldigt många fula garageportar, och då menar vi väldigt fula. Inte så att det är modellen i sig som ser hemsk ut, men det faktum att de är extremt slitna, inta passar ihop med byggnaden i övrigt och sådana saker. Viivilla anordnade för några år sedan en tävling om vem som hade Sveriges fulaste garageport. Resultatet var både mycket underhållande och djupt nedslående. Antalet bilder på fula garageportar strömmade in, och var ändå bara toppen på isberget. En väldigt ful topp, kan vi tillägga. Och de som skickade in bilderna var de som ägde garageportarna i fråga; det handlade alltså inte om att folk letade upp garageportar. Ägarna ska ha all heder av sin ärlighet, men frågan är varför de inte gjort något åt portarna…?
Kanske kan det vara så att många av dem helt enkelt inte hade råd. Men med tanke på hur portarna såg ut skulle till och med en riktig rea-port vara en kraftig förbättring. Snarare är det nog så att det är lätt att skjuta upp det hela, ”vi skaffar en ny garageport nästa år och lägger pengarna på verktyg i stället”. Och så fortsätter det år efter år medan garageporten förfaller mer och mer. Eftersom det sker gradvis så är det svårt att själv se när den har gått ”över gränsen” så att säga. Men lita på att alla andra ser det (och pratar om det).
Det må vara roligt att titta på bilder av fula garageportar, men det är inte lika roligt om det är ens egen som blir betittad och bespottad. Och då har vi inte ens gått in på de risker som en gammal sliten och halvtrasig garageport innebär. Dels vad gäller inbrott, men också att man kan skada sig på den på olika sätt. Därför bör man absolut inte skjuta upp att skaffa sig en ny när man upptäcker att den gamla börjat bli lite till åren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *