Klassisk musik

Det finns så otroligt mycket att säga om musik så jag vet inte riktigt var jag ska börja, men jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur jag känner för klassisk musik. Jag älskar klassisk musik och har faktiskt gjort det så länge jag kan minnas. Jag vet inte hur vanligt det är att barn lyssnar på klassisk musik, men för mig var det lika naturligt som att lyssna på de pop- och rockgrupper som var populära när jag var liten.

Min absoluta favorit är Beethoven (som jag nämnde har jag även döpt min katt efter honom) men jag lyssnar på väldigt mycket annat också. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som är så speciellt med just Beethoven, men känslan som han förmedlar med sin musik är svårslagen. Att han sedan kunde förmedla sådana känslor trots att han inte hörde musiken själv (har blev ju döv men fortsatte att skriva ändå) är ju bara helt fantastiskt.

Jag kan inte förställa mig vilket hårt slag det måste vara att bli döv när man lever för musik, och ärligt talat skulle det nog vara något av det värsta som skulle kunna hända mig. Jag offrar gärna ett ben eller en arm så länge jag får ha hörseln kvar. Men nog om det nu, det var ju klassisk musik jag skulle skriva om. Om jag måste välja ett stycke som inte är Beethoven så tycker jag att Claire de lune av Claude Debussy är otroligt bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *