Gardinångest

Sedan vi ordnade med nya köket har en konstant ångest följt mig, dag som natt. Jag kan verkligen inte hitta ett par gardiner som passar till vårt nya fina kök. Har redan handlat tre olika par och inget av de har fallit mig i smaken, och nu vill jag liksom inte lägga ut mer pengar på det heller känner jaq. Men Elin, som jag gick på pianokurs tillsammans med, kom med ett bra tips som gjorde att ett par beiga kanallängder faktiskt fungerade när jag testade. Hon komprimerade ändarna på gardinerna med hjälp av en påsklämma. Häftigt, ellerhur?

Kortar av och ger volym i textilierna
Genom att klämma fast den nedre halvmetern av gardinlängden med en påsklämma fick ändarna en böljande känsla som nästan kunde liknas vid en form av gräddtårta, haha. Svårt att förklara hur jag menar – man måste nästan se det med egna ögon, men det gav en härlig rytm. Så nu har de faktiskt fått sitta i fyra dagar utan att jag har tagit ner dom, och det är bannemig rekord sedan vi fick det nya köket färdigt. Smart där Elin! ?

SaxofonSaxofonkurs i sommar
För att komma loss lite från hemmet och all inredredningsstress så har jag bokat in mig på en saxofonkurs i Sandhaga i Augusti. Den är kvällstid och börjar samma vecka som jag kommer tillbaka efter semester så det passar utmärkt. Då får jag landa lite i musiken och skapandet och bara andas lugn ett tag. Jag älskar att inreda och fixa hemma, det gör jag verkligen – men ibland måste man få landa också. Framförallt är det tålamodet som brister, jag vill ju så gärna att det ska bli klart direkt.

Kursen kommer att utveckla mina nuvarande kunskaper lite, och vi kommer också att prata om andar viktiga saker inom musiken. Här är några exempel från kursinnehållet:

  • Skalor i de olika tonarterna
  • Vikten av ett korrekt munstycke och väl fungerande rör
  • Starkt eller svagt spelande
  • Korta och långa toner
  • Saxpedagogik
  • Publikens upplevelse
  • G-glav

Tror det kommer bli en fantastisk kurs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *