Äntligen är det dags igen!

En av vinterns bästa händelser är enligt mig Musikhjälpen. Ni vet, programmet där tre personer blir inlåsta i en glasbur för att hjälpa till att göra världen bättre. Att det heter just Musikhjälpen är för att det till stor del går ut på att människor önskar låtar samtidigt som de skänker pengar. Egentligen är det ett radioprogram, men det sänds också på teve.

Dessutom är det varje år flera olika artister med som bland annat uppträder och skänker saker som auktioneras ut. Privatpersoner kan också starta egna initiativ för att samla in pengar. Varje år är det olika teman och i år är temat “stoppa spridningen av HIV”. Glasburen kommer att stå på Stora Torget i Uppsala och de som blir inlåsta är Kodjo Akolor, Petter och Linnea Henriksson.

Jag ser galet mycket fram emot att det ska börja och nu är det bara lite drygt en vecka kvar. Det är så härligt att man genom musik kan samlas och kämpa för att göra världen lite bättre. Jag tycker definitivt att alla ska se till att skänka en slant, för det är ju sant som det sägs: ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *