Andelstalen ska räknas om

andelstalOm du bor i bostadsrätt så vet du kanske vad jag pratar om när jag säger andelstal, men om du inte vet det så kommer här en snabb förklaring. Andelstal är den enskilda bostadsrättens del av föreningens intäkter och kostnader. Andelstalet beräknas i procent och står ofta i proportion till lägenhetens yta, men kan också räknas ut från olika poängsystem. Har man till exempel kakelugn eller balkong så kan andelstalet bli högre, eftersom lägenheten då räknas som lite lyxigare. Andelstalet avgör bostadsrättens månadsavgift. Du kan med andra ord få betala mer i månaden om du har en större eller en lyxigare lägenhet, som sig bör.

Orolig över månadskostnaden

Hur som helst så kan den här uträkningen vara beräknad på ett sätt som inte längre är relevant att tillämpa. Det kan också vara så att man har kommit över 100 %, vilket ju inte blir helt rätt. Nu är det dags för min bostadsrättsförening att räkna om och uppdatera andelstalen, och det kommer ju att påverka mig på ett eller annat sätt. Att det är nödvändigt förstår jag, men jag är också lite orolig över att min månadskostnad kommer att höjas. Det är ju aldrig roligt att behöva betala mer.

Uträkningen sköts av proffs

Föreningen ska i alla fall ta hjälp av Bostadsjuristerna, och det känns väldigt bra. De är proffs och har full koll på andelstal och på i princip allt som har med bostäder att göra, och då vet man i alla fall att det går rätt och schysst till när uträkningen görs. Jag har faktiskt en släkting som har tagit hjälp av Bostadsjuristerna när han hamnade i tvist med en hantverkare som hade gjort ett dåligt jobb, och han fick fantastiskt bra hjälp då, så jag är övertygad om att Bostadsjuristerna kommer att göra ett bra och rättvist jobb även med den här uträkningen. Det känns bra att det är några man kan lita på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *